Vegan Springrolls Recept met Pindasaus

Vegan Springrolls Recept met Pindasaus

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Inspiratie nodig voor avondeten met kinderen? Deze vegan springrolls zijn een lekker en makkelijk recept voor het gezin en een simpel kinderrecept om te maken voor de kinderen waar je op past (en ook nog een goeie manier om ervoor te zorgen dat kinderen genoeg groenten eten!).

Springrolls

Ingredienten:

  • Rijstnoedels
  • Rijstvellen
  • Tofu
  • Sojasaus (om de tofu te marineren)
  • 1 Komkommer
  • 4 Wortels
  • Sla (zoals ijsbergsla)
  • Koriander (optioneel)
  • Olijfolie
  • Water

Zo maak je het:

Vegan Springrolls

Stap 1:

Kook ten eerste rijstnoedels 3 minuten lang en laat ze even afkoelen voordat je ze gaat gebruiken. Laat dan de tofu goed uitlekken en snij deze in plakken van 1cm en vervolgens in kleinere blokjes. Leg de tofu op een bord, giet hier wat sojasaus overheen en laat de tofu een tijdje marineren. Verwarm een klein laagje olijfolie in een pan en bak de tofu aan alle kanten tot het een mooie bruine kleur heeft. Leg de gebakken tofu op een bord met keukenrol en laat de olie er een afdruipen. Schil de wortels en snij deze in dunne reepjes. De komkommer hoeft niet geschild te worden want de schil bevat juist belangrijke vitamines, was deze alleen goed en snij ook in dunne reepjes. Snij een derde van de krop sla af, was dit goed en laat het uitlekken. Snij daarna in repen. Als je er koriander bij wil doen, was deze dan en pluk de blaadjes van de steeltjes af. Laat het snijden over aan een ouder of babysitter want met een scherp mes kan je jezelf makkelijk verwonden.

Stap 2:

Vul een groot plat bord met een laag water. Neem een van de rijstvellen, dompel deze onder water en laat 3 seconden onder water. Leg het vel vervolgens op een schoon oppervlak zoals een bord. Let op: zodra een rijstvel in contact komt met water, wordt het plakkerig. Beleg de onderste helft van het rijstvel met wat rijstnoedels, komkommer reepjes, wortel reepjes, sla, tofu en eventueel koriander. Hoe meer vulling je gebruikt, hoe moeilijker het is om de springroll op te rollen. Vouw voor het oprollen de linker en rechterkant naar binnen, maar zorg dat ze elkaar niet raken in het midden, en rol je rijstvel vervolgens van onder naar boven. Zorg dat je de vulling compact houdt zodat je het goed strak kan oprollen. Herhaal dit totdat je genoeg springrolls hebt.

Pindasaus

Ingredienten:

  • 3 el Pindakaas
  • 2 el Sojasaus
  • 10 el Water

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en roer voorzichtig. Als je saus te dik is kan je meer water toevoegen. Maar wateriger de saus is, hoe moeilijker het is om saus op je springroll te krijgen tijdens het dippen.

En dat is het! Je kan zelf variëren met de groente afhankelijk van wat je kind lekker vindt. Ze smaken ook heerlijk met fruit als vulling, zonder de noedels. Serveer ze dan met een fruit- of chocoladesaus.


Vond je dit snelle en makkelijke recept leuk? Krijg meer inspiratie van onze andere recepten voor je volgende avond met het gezin of de volgende keer dat je babysit.

Laat ons jouw creaties aan ons zien op Instagram of Facebook en vergeet niet om @babysits te taggen.