Gastouder subsidie

Subsidie gastouderopvang

De hoogte van de kinderopvangtoeslag hangt af van jouw (gezamenlijke) toetsingsinkomen. Dit varieert van 90,7 tot 18%. Lees hier de hoogte van de kinderopvangtoeslag 2014. Of maak een proefberekening op de website van de belastingdienst om te zien hoeveel je precies krijgt. Uitgangspunten zijn hoe meer je verdient, hoe minder toeslag je krijgt en je krijgt meer toeslag voor het 2e kind dan voor het 1e kind.

Wanneer vraag ik de toeslag aan?

Kinderopvangtoeslag moet je (in 2014) aanvragen binnen 3 maanden na de maand waarin jouw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht dus niet te lang met aanvragen.

Wanneer krijg ik subsidie?

Als jouw gastouder bij het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP) geregistreerd is kom je in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Voor elke locatie heeft een gastouder een apart registratienummer en ook het gastouderbureau is geregistreerd bij het LRKP.

Let op: werk altijd via het gastouderbureau

Je kunt eerst een gastouder ontmoeten waarmee het klikt. Maak je echter zelf afspraken met een gastouder, zonder tussenkomst van een gastouderbureau? Dan krijg je geen kinderopvangtoeslag, ook niet als deze gastouder is ingeschreven bij een geregistreerd gastouderbureau. Neem dus altijd ook contact op met het gastouderbureau waar de gastouder geregistreerd staat.

Hoe betaal ik de gastouder?

De gastouder betaal je via het gastouderbureau.

Maximumuurtarief

Een gastouder mag zoveel per uur rekenen als zij wil. Je krijgt echter subsidie over een maximaal uurtarief. Lees op de website van de belastingdienst het maximale uurtarief gastouderopvang. Er is ook een maximaal aantal uur waarvoor je kinderopvang toeslag kunt krijgen. In 2014 was dit 230 uur per maand en €5,37 per uur (bij een hoger uurtarief krijg je relatief minder toeslag). Als je minder uur werkt, krijg je minder uur toeslag. De berkening gaat uit van het minst werkende persoon in het huishouden.

Kinderopvangtoeslag

De hoogte van de kinderopvangtoeslag die je krijgt varieert van 90,7 tot 18%.

*Aan de informatie op deze pagina kan geen rechten worden ontleend. Ga voor exacte informatie over toeslagen naar de website van de belastingdienst.